VIDEO// Putin a vizitat un spital cu soldați răniți în Ucraina

La trei luni de la lansarea războiului în Ucraina, Kremlinul anunţă că Vladimir Putin a vizitat soldaţi răniţi în lupte. Vizita ar fi avut loc la un spital...

La trei luni de la lansarea războiului în Ucraina, Kremlinul anunţă că Vladimir Putin a vizitat soldaţi răniţi în lupte. Vizita ar fi avut loc la un spital din Moscova.

Într-o nouă scenă de PR făcută publică de Kremlin, Putin poate fi văzut îmbrăcat în halat alb într-un spital. El este însoţit de ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Într-unul dintre filmuleţele dsitribuite pentru public, Putin dă mâna cu un bărbat prezentat ca fiind un soldat rănit în Ucraina.

Liderul de la Kremlin afişează o mină de om preocupat şi interesat de soarta soldaţilor aflaţi sub comanda sa. El dă mâna cu unul dintre „pacienţi” şi se arată „curios” de viaţa acestuia, întrebându-l dacă are copii. Bărbatul îi răspunde că are un băiat de nouă luni. „Va fi mândru de tatăl său”, adaugă Putin.

 

 

Este vorba de primele imagini distribuite de Kremlin cu privire la o vizită a lui Putin la soldaţi răniţi în războiul din Ucraina.

Această mişcare de PR survine în ziua în care Parlamentul rus a votat pentru proiectul de lege privind abolirea limitei de vârstă privind înrolarea în armată.

Confruntat cu pierderi grele în Ucraina şi blocat pe frontul din Donbas, Putin mizează pe înrolarea a peste 130.000 de tineri în campania de recrutare de primăvară şi pe atragerea în eforturile sale de război a numeroşi specialişti din diverse domenii. Însă mai multe centre militare din Rusia s-au confruntat cu atacuri în ultimele trei luni, ca semn al dezaprobării agresiunii neprovocate duse de Putin împotriva Ucrainei.

În timp ce Putin ţine să-şi îmbărbăteze soldaţii, ucrainenii culeg informaţii despre atrocităţilor comise de invadatori în teritoriul lor. Luni, un prim soldat rus a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Ucraina pentru uciderea unui civil. Alţi cinci soldaţi ruşi şi trei mercenari Wagner acuzaţi de atrocităţi în regiunea Kiev au fost identificaţi de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Mai multe investigaţii internaţionale au fost deschise în legătură cu crimele de război şi crimele împotriva umanităţii comise de forţele ruse în Ucraina.

In this article