VIDEO// Protest la CEC față de decizia de a deschide cinci secții de votare în Rusia

Congresul Comunităților Ruse din Moldova a organizat astăzi, 30 septembrie, un protest la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC), în semn de contestare a deciziei autorităților de a deschide...

Congresul Comunităților Ruse din Moldova a organizat astăzi, 30 septembrie, un protest la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC), în semn de contestare a deciziei autorităților de a deschide un număr limitat de secții de votare în Rusia.

Participanții la protest au afișat pancarte cu mesaje precum „Se tem de vocea poporului!”, „Moldovenii susțin alegeri libere!” și au scandat „Jos CEC! Demisia!”.

Organizatorii protestului susțin că decizia CEC de a deschide doar cinci secții de votare în Federația Rusă, unde se află aproximativ 500.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, este motivată politic. Congresul Comunităților Ruse a cerut CEC-ului să renunțe la această hotărâre.

„Dacă CEC nu revocă decizia și nu deschide mai multe secții de votare în Federația Rusă, ne vom adresa președintelui Federației Ruse și Dumei de Stat, solicitând să nu recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale și ale referendumului”, a declarat Valerii Klimenco, unul dintre liderii Congresului Comunităților Ruse.

CEC a decis că, la alegerile din 20 octombrie, vor fi deschise doar cinci secții de vot pe teritoriul Federației Ruse. Recent, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postica, a menționat că este posibil să fie deschise doar două secții de votare, contrar planului inițial. Potrivit lui Postica, această decizie revine membrilor Consiliului Electoral de Circumscripție, care au declarat că în Rusia vor funcționa doar două birouri electorale pentru secțiile de votare.

In this article