VIDEO// Procurorul interimar nu a putut să răspundă la întrebările adresate de deputatul PCRM

Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, pare să fi venit extrem de nepregătit la ședință de astăzi Parlamentului. Cel puțin, asta reiese din comportamentul acestuia, dar...

Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, pare să fi venit extrem de nepregătit la ședință de astăzi Parlamentului. Cel puțin, asta reiese din comportamentul acestuia, dar și din declarațiile făcute în plen.

Mai exact, acesta nu a putut să răspundă clar la întrebările banale adresate de deputatul PCRM, Oleg Reidman.

„Se prevede ca cel care îndeplinește interimatul funcției de procuror la depunerea jurământului, adică la îndeplinirea împuternicirilor depline. Dacă este prevăzut, atunci la baza căror cerințe legale și normative, și putem noi să auzim din Legea Procuraturii, Constituției etc. că cel care asigură interimatul funcției de procuror general, poate cere ridicarea imunității deputaților”, a menționat Reidman.

„Jurământul l-am dat încă în anul 2006, când am fost numit în funcția de procuror. Toate acțiunile care le întreprind la moment, sunt în strictă conformitate Constituția R. Moldova și legile R. Moldova”, i-a replicat scurt, Dumitru Robu.

În același timp, Reidman a ținut să-i reamintească lui Robu că procurorul general este obligat să depună jurământul în fața Președintelui țării, acțiune care a fost omisă de Dumitru Robu.

„În anul 2006, ați depus jurământul în calitate de procuror, în fața cui? Procurorul general depune jurământul în fața Președintelui țării, așai? Iar orice procuror care a depus jurământul în calitate de procuror, depune jurământul în calitate de general. Iar dvs.?”, l-a întrebat Oleg Reidman pe Dumitru Robu.

„Eu am răspuns la întrebare”, i-a replicat Robu, care s-a grăbit să închidă discuția la acest subiect.

Sursa: sinteza.org

In this article