VIDEO// Prinși după ce ar fi aprins o miriște

Inspectoratul de poliție Botanica a fost sesizat de către un bărbat  de 30 de ani, locuitor al orașului Sîngera, care a  comunicat că în extravilanul orașului Sîngera,  spre direcția satului Floreni...

Inspectoratul de poliție Botanica a fost sesizat de către un bărbat  de 30 de ani, locuitor al orașului Sîngera, care a  comunicat că în extravilanul orașului Sîngera,  spre direcția satului Floreni din raionul Anenii Noi, două persoane au incendiat miriștea.

Imediat la  fața locului  s-a deplasat un echipaj al Batalionului pe patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, polițiștii de sector, dar și pompierii care au  localizat și lichidat incendiul.

Ca urmare a acțiunilor prompte  întreprinse de polițiști au fost identificați doi bărbați cu vârstele de 40 și 43 de ani,  originari din raioanele Fălești și Ialoveni.

Audiați de polițiști, aceștia au declarat  că au aprins focul pentru a-și pregăti ceva de mâncare și din neatenție,  de la vânt,  s-ar fi  aprins miriștea.

Cazul este înregistrat, polițiștii  acumulează material probatoriu,  ulterior se va lua o decizie  conform legislației în vigoare.

În acest context, îndemnăm repetat oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată, pentru a împiedica declanșarea unui incendiu.

În situații de risc persoanele sunt rugate să apeleze de urgență Serviciul 112.

In this article