VIDEO// Președintele țării, Igor Dodon, în cadrul vizitei la Termoelectrica

Președintele țării, Igor Dodon, în cadrul vizitei la Termoelectrica S.A. a discutat cu șeful întreprinderii despre proiectele de eficientizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică. “Am...

Președintele țării, Igor Dodon, în cadrul vizitei la Termoelectrica S.A. a discutat cu șeful întreprinderii despre proiectele de eficientizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică.

“Am salutat faptul că la întreprindere se depun eforturi în vederea eficientizării activității acesteia astfel încît să sporească calitatea și fiabilitatea serviciilor de alimentare cu energie termică prestate populației din municipiul Chișinău.  Totodată am menționat importanța faptului ca proiectele realizate să conducă̆ la reducerea prețului la energia termică pentru consumatorul final”, a anunțat șeful statului.

Directorul general al întreprinderii, Veaceslav Eni, a solicitat sprijinul Președinției în atragerea unor surse de finanțare pentru a continua noi proiecte de îmbunătățire a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică.

Potrivit lui Eni, Termoelectrica a reușit să achite furnizorilor de gaze naturale circa 561 mln. lei din cele 3 mld. lei datorii acumulate până în anul 2015.

In this article