VIDEO// Percheziții în nordul țării: Polițiștii au ridicat droguri în sumă de 100 000 de lei

Ofițerii Direcției investigații  „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, angajații Inspectoratului de Poliție Fălești, sub conducerea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, au...

Ofițerii Direcției investigații  „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, angajații Inspectoratului de Poliție Fălești, sub conducerea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, au efectuat mai multe percheziții pe teritoriul raionului Fălești, în cadrul unei cauze penale pornită pe faptul circulației ilegale a drogurilor, săvârșite de un grup criminal organizat. Gruparea a fost monitorizată mai bine de trei luni. 

În urma măsurilor speciale de investigații s-a stabilit că membrii grupării, prin repartizarea rolurilor bine determinate, dobândesc droguri sub formă de „marijuană”, precum și alte tipuri de substanțe narcotice, pe care le distribuie și le comercializează pe teritoriul raioanelor de nord ale țării.

În rezultatul a 13 percheziții  la domiciliile și mijloacele de transport a patru suspecți, cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani, polițiștii au  depistat și ridicat 1 kg de marijuana, în sumă de aproximativ 100 000 de lei,  8000 de  lei marcați,  obținuți  în urma realizării substanțelor narcotice, cartele SIM,  telefoane mobile, etc.

Două persoane au fost reținute pentru 72 de ore, iar alte două sunt cercetate în stare de libertate.

Cercetările continuă, iar ofițerii de investigații, în comun cu procurorii, examinează toate circumstanțele, precum și obiectele ridicate, în scopul acumulării probelor pertinente și concludente pentru cauza penală.

Dacă persoanele suspecte vor fi găsite vinovate, acestea riscă închisoare  de la 7 la 15 ani.

Menționăm că, acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul colegilor din Batalionul cu Destinație Specială ,,Scorpion” al Inspectoratului General de Carabinieri, și chinologilor Biroului căutare al Inspectoratului de Poliție Bălți al IGP.

In this article