VIDEO// Pasageri moldoveni, blocați pe Aeroportul din București. Ei acuză regimul Sandu-PAS de presiuni politice

Un avion al companiei FlyOne, care transporta moldoveni din Erevan spre Chișinău, nu a fost lăsat să aterizeze în țară. Aeronava a fost redirecționată spre București, iar autoritățile...

Un avion al companiei FlyOne, care transporta moldoveni din Erevan spre Chișinău, nu a fost lăsat să aterizeze în țară. Aeronava a fost redirecționată spre București, iar autoritățile române au interzis debarcarea. Despre această situație, pasagerii au anunțat în mai multe video, publicate pe rețelele de socializare.

Potrivit oamenilor, la București se află în avion mai mult de o oră. Autoritățile române nu le oferă informații clare despre motivele acestei decizii. Ei invocă faptul că condițiile meteorologice din Chișinău nu sunt favorabile.

“Avem mai mult de 40 de minute de când stăm în avion, absolut nu ne permite să ne ridicăm. Nu știm nimic. Ne-au spus doar să așteptăm, că timpul nu este favorabil la Chișinău. Din câte știu, la Chișinău timpul e bun. Cred că cineva este neliniștit că am putea merge și noi la proteste”, a declarat o femeie.

Pasagerii se plâng că nu li se permite să iasă din avion, pentru a respira aer proaspăt. Echipajul le-a oferit apă, dar condițiile de așteptare devin tot mai dificile.

Oamenii scandează  „Vrem acasă”.

De asemenea, potrivit pasagerilor, Poliția de Frontieră din România a debarcat cinci persoane și le-a dus într-o direcție necunoscută. Ulterior, aeronava a fost redirecționată spre Erevan.

Contactați de redacția telegraph, responsabilii de la AIC nu au oferit nicio explicație, ne-au redirecționat la Autoritatea Aeronautică Civilă, care nu răspunde la mesaje și apeluri.

In this article