VIDEO// Noi imagini trucate cu președinta Maia Sandu circulă online, sugerează susținere pentru un candidat la Primăria Chișinăului

Noi imagini trucate cu președinta Maia Sandu circulă pe online. O pagină de pe Facebook a publicat pe 4 noiembrie, în ajunul alegerilor locale, imagini în care șefa...

Noi imagini trucate cu președinta Maia Sandu circulă pe online. O pagină de pe Facebook a publicat pe 4 noiembrie, în ajunul alegerilor locale, imagini în care șefa statului ar îndemna cetățenii să voteze la scrutin pentru Vasile Bolea, care a candidat la funcția de primar al Chișinăului din partea partidului politic „Renaștere”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor. În video-ul montat, persoana care ar semăna cu Maia Sandu și-a început discursul după ce a fost prezentată de o moderatoare a canalului public Moldova 1, imagini luate din arhiva televiziunii. NewsMaker a solicitat o reacție de la reprezentanții Președinției. 

Doamnelor și domnilor bună seara, bine v-am găsit la ultima oră. Să urmărim în continuare mesajul președintei Republicii Moldova Maia Sandu”, a comunicat prezentatoarea TV.

Ulterior, în imagine apare o persoană care ar semăna cu șefa statului.

Dragi compatrioți, astăzi mă prezint în fața voastră îmbrăcată în negru iar acest veșmânt sumbru reflectă ceremonia noastră comună de doliu pentru democrația moldovenească pe care o îngropăm împreună. Sufletul meu este plin de amărăciune când mă gândesc cum țara noastră, Republica Moldova, s-a confruntat cu prețuri exorbitante la gaze, creșterea costurilor energiei și un deficit de infrastructură – toate acestea reprezentând un regret față de cursul care ar fi trebuit să ne conducă către standardele europene. Din adâncul inimii, îmi recunosc responsabilitatea pentru aceste nenorociri. Inflația care a atins 30 la sută a distrus bunăstarea familiilor noastre și recunosc că deciziile mele au condus la aceste consecințe grele, sperând sincer la binele țării. Nu am reușit să prevenim aceste adversități, iar greutatea responsabilității pe care am purtat-o în fiecare zi acum s-a dovedit a fi insuportabilă. Cu durere în inimă și conștientizare a vinovăției mele am deziția să demisions. Dar înainte de a face acest pas, trebuie să deschid o ușă către schimbare pentru voi, dragii mei cetățeni, pentru copiii voștri, pentru viitorul nostru comun, la următoarele alegeri municipale vă rog să susțineți partidul Renașterea și pe Vasile Bolea, a cărui determinare și devotament pentru țara noastră îl fac demn de încrederea și voturile noastre. Să fie acesta pasul nostru comun către revitalizarea și renovarea societății noastre. Vă mulțumesc pentru sprijinul vostru neclintit și pentru răbdarea infinită. Cu respect și profund regret: președintele vostru”, a comunicat persoana din imagini.

Menționăm că video-ul a fost plasat pe o pagină de Facebook, pe 4 noiembrie la ora 10:29. Acesta a adunat peste 2 mii de comentarii, 1400 de distribuiri și aproape 5 mii de aprecieri.

Mai precizăm că înainte de a fi postat video-ul cu persoana care ar semăna cu Maia Sandu, pagina de Facebook a distribuit tot pe 4 noiembrie, la ora 10:06, un video cu fugarul Ilan Șor, cu următorul mesaj:

Stimați locuitori ai orașelor Bălți, Orhei, Comrat și Chișinău, Veniți la secțiile de votare pe 5 noiembrie. Manifestați-vă poziția civică, acordați votul dvs. pentru candidații susținuți de Ilan Shor:

Bălți — Arina CORȘICOVA

Orhei — Tatiana COCIU

Comrat — Serghei CHIULAFLÎ

Chișinău — Vasile BOLEA

Pentru viitorul țării noastre – înainte spre victorie!”. 

 

Sursa: newsmaker.md

In this article