VIDEO// Narcotice de 2,6 mln de lei, depistate la Fălești. Trei bărbați, printre care și liderul grupului, reținuți

La data de 27 mai curent, angajații Direcției Antidrog a Inspectoratului național de investigații al IGP, în conlucrare cu cei ai Inspectoratului de Poliție Rîșcani al mun. Chișinău,...

La data de 27 mai curent, angajații Direcției Antidrog a Inspectoratului național de investigații al IGP, în conlucrare cu cei ai Inspectoratului de Poliție Rîșcani al mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor din cadrul oficiului Rîșcani al Procuraturii municipiului Chișinău, au destructurat activitatea ilegală a unui grup infracțional specializat în introducerea prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova și comercializarea ulterioară a stupefiantelor.

Poliția a reținut în flagrant delict trei persoane, fiind sechestrate droguri în valoare de peste 2,6 mln. lei.

În rezultatul măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au identificat membrii grupării infracționale, trei bărbați cu vârsta de 29, 37 și 39 de ani, toți originari și locuitori ai raionului Fălești, anterior condamnați pentru mai multe infracțiuni.

Liderul grupării, în vârstă de 39 ani, dirija activitatea criminală distribuind sarcini membrilor grupării, organiza transportarea drogurilor din țările UE și introducerea acestora pe teritoriul Republicii Moldova, ulterior colecta banii de la cumpărători și le indica locația unde drogurile sunt ascunse.

In this article