(VIDEO) Moldoveanul reținut în dosarul Ceaus avea legături cu serviciile secrete ucrainene, după ce a luptat în Donbas

Persoana reținută la Otaci și acuzată de implicarea în răpirea ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, este un fost mercenar care a luptat Donbas, alături de tatăl său. Despre aceasta...

Persoana reținută la Otaci și acuzată de implicarea în răpirea ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, este un fost mercenar care a luptat Donbas, alături de tatăl său. Despre aceasta scrie canalul de Telegram INDEX.

“Cetățeanul Iaroslav S., născut în 1991, a luptat în calitate de mercenar în diviziunea “Добробат” (Dobrobrat), în timp ce tatăl acestuia, Oleg S., născut în 1967, a luptat în Donbas, de partea ucrainenilor, în brigada 30 „Новгород Волынская” (Novgorod Volynska), în Debalițevo. Iaroslav S. ar fi stabilit relații cu reprezentanții serviciilor speciale ale armatei ucrainene în timp ce lucra în serviciul de pază al unui orășel de lux din suburbia Kievului, “Конча Заспа” (Koncha Zaspa)”, scrie sursa.

În perioada martie-aprilie 2021, Iaroslav a închiriat mai multe apartamente în Chișinău pentru ucrainenii care l-au răpit pe Ceaus și a locuit împreună cu aceștia. Totodată, moldoveanul a avut și un rol de mediator în procurarea automobilelor, în care ex-judecătorul a fost transportat în ziua răpirii.
Amintim că poliția a anunțat că în data de 9 mai a reținut un bărbat, care este bănuit de implicarea în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus.

In this article