VIDEO// Minor din capitală, cercetat penal pentru răpirea unui automobil

Un minor în vârstă de 17 ani locuitor a capitalei, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, la scurt timp...

Un minor în vârstă de 17 ani locuitor a capitalei, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, la scurt timp după ce a răpit un automobil parcat pe str. Albișoara.

Dispeceratul Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, a fost sesizat în dimineața zilei de 03 noiembrie, de către un tânăr în vârstă de 18 ani, comunicând că i-a fost răpit automobilul de marca ,,Mazda”. La fața locului tânărul a comunicat forțelor de ordine că la data de 27 octombrie, a procurat automobilul de la un prieten la preț de 200 euro și urma să-i fie perfectate actele pe numele lui.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală desfășurate de către polițiști, suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut și escortat la inspectorat iar automobilul a fost depistat la piața auto de pe str. Pruncul. În cadrul acțiunilor procesual penale minorul și-a recunoscut vina, totodată comunicând că automobilul nu-i aparține lui ci la o rudă care i l-a încredințat pentru al duce la reparație, dar el l-a vândut. Ulterior a vrut să-l cumpere înapoi dar între el și tânărul care a procurat automobilul au apărut neânțelegeri privind prețul automobilulu și  cunoscând faptul că cheia tot timpul era lăsată în automobil cu ușurință l-a răpit.

Actualmente minorul este cercetat în stare de libertate, iar pentru fapta comisă conform legislației, el riscă amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 sau închisoare de la 1 la 3 ani.

In this article