Video // Mesajul președintelui Igor Dodon în preajma sărbătorilor pascale

Președintele Igor Dodon a venit, în preajma sărbătorilor pascale, cu un îndemn  către cetățeni la toleranță și solidaritate. Șeful statului a făcut apel la înțelege și unitate și...

Președintele Igor Dodon a venit, în preajma sărbătorilor pascale, cu un îndemn  către cetățeni la toleranță și solidaritate. Șeful statului a făcut apel la înțelege și unitate și a chemat cetățenii să nu se lase ”manipulați și utilizați de unele forțe politice”, transmite Breaking News.

Șeful statului s-a arătat dezamăgit de divizarea care se observă în ultimul timp în societate. Potrivit lui Dodon, toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova și nimeni nu trebuie divizat între băștinași și diasporă.

”Cu regret, am văzut o divizare în societate între cei care trăiesc în Moldova și cei care se întorc din diasporă. Vă rog, lăsați aceste divizări. Toți sunt rudele noastre. Cumnatul meu locuiește și lucrează la Moscova, mai mulți verișori din Sadova sunt în Padova și alte regiuni din Italia. Toți avem rude în afara țării. Haideți să lăsăm ura care a apărut în ultimul timp. Toți suntem cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii săptămânale ”Președintele răspunde”.

Șeful statului regretă că printre moldovenii care se întorc în aceste zile acasă, sunt și din cei care, îndemnați de anumite forțe politice, vin cu mesaje dure în adresa autorităților.

”Noi facem tot posibilul și vom ieși din această situație, dar doar împreună. Nu vă lăsați manipulați și utilizați de unele forțe politice”, a spus Dodon.

Președintele a anunțat că autoritățile depun eforturi maxime pentru a depăși pandemia cu pierderi minime. Deși situația este similară în majoritatea țărilor care se confruntă cu COVID-19.

”Pierderi deja sunt. Avem oameni care au murit, peste 1000 de oameni sunt în spitale, economia este la pământ, sunt zeci de mii de oameni care și-au pierdut locul de muncă. Nu este vinovat președintele sau premierul. Situația e la fel în toată lumea și noi facem tot posibilul să ajutăm acești oameni. Și îi vom ajuta pe fiecare”, a declarat Dodon.

Amintim, președintele Republicii Moldova a propus instituirea unui moratoriu asupra tuturor disputelor politice în perioada dificilă provocată de răspândirea infecțiilor cu coronavirus în țară.

In this article