VIDEO// Maia Sandu în centrul unui nou deepfake controversat: “Dragii mei fetișiști”

Pe rețelele de socializare au început să apară deepfake-uri ale președintei Maia Sandu, care îi atribuie declarații neautentice și amuzante. Unul dintre aceste clipuri controversate a fost acompaniat...

Pe rețelele de socializare au început să apară deepfake-uri ale președintei Maia Sandu, care îi atribuie declarații neautentice și amuzante. Unul dintre aceste clipuri controversate a fost acompaniat de un text ce conținea următoarele afirmații:

“Dragii mei fetișisti… oh, fashioniști! M-am săturat să mă gândesc la problemele oamenilor! Hai să vorbim mai bine despre lucruri, chiar dacă sunt neatractivă, totuși, sunt femeie. Doresc să-mi revăd garderoba și să organizez o licitație! Nicidecum nu mă vor lăsa în pace cu această mită binemeritată sau, mai exact, premiu. Am fost nevoită să promit că o voi dona, dar eu deja am cheltuit toată suma.

Așadar, primul articol: pantofi albaștri. Cu vârful deschis! Preferații mei. Da, nu e conform protocolului, dar așa eu atrag electoratul foot fetishism — care manifestă interes sexual pentru picioare. Sunt populară la acest public!

Al doilea articol: o geantă cu rochii de profesoară. Îmi creează imaginea unui șoricel gri perfect controlat și completează aproape toată garderoba mea. Această imagine mi-a fost prescrisă! Dar, în sufletul meu, sunt o amazoană pasionată! Acum, aceasta este vizibil după felul în care gestionez bugetul și vă “călăresc” urechile.

Ce altceva mai am aici? Oh… eu asta încă folosesc, nu o pot vinde. Ar fi totuși un articol grozav! Ar trebui să fac o licitație de cumpărare, aș extinde acest arsenal! “Stăpâna și servitorul” e preferatul meu joc.

Articolul trei: o eșarfă galbenă! Culoarea partidului meu iubit și a stelelor UE, simbolul revoluțiilor de culoare. A purta galben este un tribut adus tradiției americane! Un semn de susținere pentru militarii care luptă peste mări și țări. Gândurile mele sunt alături de poporul american. Pentru cumpărătorul eșarfei — bonus! — cămașă brodată, Zelensky mi-a dăruit-o. Poporul ucrainean este, de asemenea, în inima mea!

Și la voi m-am gândit, moldovenii! Al patrulea articol: cizme de cauciuc. Noi! Fără ele, nu te descurci pe drumurile noastre! Mi-au fost făcute cadou, dar nu le port, pentru că nu merg pe aceste drumuri groaznice. Dar voi veți avea nevoie de aceste cizme!

Licitația este declarată deschisă! Prețul de pornire pentru fiecare lot: 10 mii de euro! Recuperăm mita cheltuită, ups, premiul românesc, domnilor!”

Amintim că acesta nu este singurul deepfake cu Maia Sandu. Primul deepdake a apărut la începutul lunii noiembrie, pe Facebook în care Maia Sandu apare îmbrăcată în negru și cu capul acoperit, ținând un discurs.

Imediat după apariția deepfake-ului, administrația Președinției a declarat că acesta a fost distribuit de o grupare criminală.

Ulterior, Guvernul R. Moldova a sesizat Meta despre deepfake-ul cu Maia Sandu apărut pe Facebook și sponsorizat de grupul „Moldova Prietenoasă”.

IMG_3582

In this article