VIDEO // Maia Sandu este acuzată de minciună, după ce a declarat că “a fost rugămintea oamenilor de a face alianță cu PSRM”

Lidera PAS, Maia Sandu, este acuzată de minciună, după ce, în cadrul dezbaterilor la PRO TV Chișinău, a declarat că “a fost rugămintea oamenilor de a face alianță...

Lidera PAS, Maia Sandu, este acuzată de minciună, după ce, în cadrul dezbaterilor la PRO TV Chișinău, a declarat că “a fost rugămintea oamenilor de a face alianță cu PSRM în iunie 2019”. Jurnalistul Valeriu Reniță îi aduce aminte însă, Maiei Sandu de o altă declarație, făcută în 2019, în care aceasta avea o altă explicație a coaliției dintre blocul ACUM și socialiști.

“Este pentru prima oară, când Maia Sandu dă vina pe cetățeni și pe propriii susținători pentru decizia sa de a face alianță cu PSRM, cu toate consecințele care decurg din aceasta. În luările de cuvânt de până acum, Sandu își asuma în întregime decizia în calitate de lider de partid”, scrie Valeriu Reniță, într-o postare pe Facebook.

În aceeași postare, Reniță prezintă un scurt video cu răspunsul Maiei Sandu la aceeași întrebare, la doar trei zile după ce a fost numită prim-ministru, adică în data de 11 iunie 2019.

“Singurul lucru care ne-a unit, era dorința de a scăpa de regimul odios”, – declara Maia Sandu. “Deci acesta era “singurul lucru”. Nu mai exista și un al doilea lucru, inventat acum, din necesitatea de a se justifica. Evident, dacă cineva poate demonstra contrariul, că Maia nu minte din nou și că a consultat într-adevăr cetățenii sau cel puțin susținătorii săi înainte de a lua respectiva decizie, poate aduce dovezile corespunzătoare”, conchide Valeriu Reniță.

In this article