VIDEO// Macron: Chișinăul va fi centrul Europei în ziua de 1 iunie

„R. Moldova, ne vedem în curând!” – este mesajul președintelui Franței, Emmanuel Macron, pentru cetățenii R. Moldova. Pe 1 iunie oficialul va veni în R. Moldova la cel...

„R. Moldova, ne vedem în curând!” – este mesajul președintelui Franței, Emmanuel Macron, pentru cetățenii R. Moldova. Pe 1 iunie oficialul va veni în R. Moldova la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene (EPC).

„Pe 1 iunie vom fi în R. Moldova la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice. În R. Moldova vom discuta despre energie, migrație, securitate, infrastructură, apărare, geopolitică pentru că împărțim același continent. Acum un an am propus crearea Comunității Politice Europene deoarece sunt sigur că avem nevoie de acest forum pentru a aduna toți liderii ca să oferim un cadru nou continentului, să decidem pentru noi înșine și să construim o Europă mai puternică și mai unită. Chișinăul va fi centrul Europei în ziua de 1 iunie când vom discuta toate aceste subiecte, vom avea întruniri foarte importante și sper că vom lua decizii importante pentru ziua de azi, dar și pentru viitorul nostru comun”, a spus președintele Franței.

Liderul european i-a mulțumit președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru că a acceptat invitația de a organiza cel de-al doilea summit EPC în R. Moldova.

Comunitatea este o platformă creată la inițiativa președintelui francez, cu scopul de a intensifica cooperarea între statele europene în fața amenințărilor fără precedent generate de invazia Rusiei în Ucraina.

 

In this article