VIDEO// La frontiera de nord a țării, doi tineri au fost reținuți cu substanțe narcotice

La finele săptămânii trecute, angajații Direcției regionale Nord au anihilat activitatea infracțională a unei grupări criminale specializate în prepararea, comerțul și consumul de substanțe narcotice și precursorii.  Aceasta...

La finele săptămânii trecute, angajații Direcției regionale Nord au anihilat activitatea infracțională a unei grupări criminale specializate în prepararea, comerțul și consumul de substanțe narcotice și precursorii.  Aceasta activează  din noiembrie 2020. La ora actuală sunt identificate două persoane și documentate în stare de libertate.

Polițiștii de frontieră au organizat o ambuscadă, în or. Edineț, în urma căreia a fost reținut un conațional, cu trei pachețele în care era o substanță de culoare galbenă asemănătoare cu substanțe narcotice de origine sintetică. La scurt timp, a fost stabilită si reținută o alta persoană, de gen masculin, care în momentul reținerii se afla în nemijlocita apropiere, ducând observaţie supra împrejurimii. 

Urmare a măsurilor speciale de investigații și a celor de urmărire penală, polițiștii de frontieră în comun cu procurorii din or.Edineț, au desfășurat percheziții corporale, dar și percheziții la domiciliile și în mijloacele de transport ale tinerilor. În rezultat au fost descoperite, peste 200 grame de substanțe narcotice și obiecte utilizate pentru consumul și prepararea acestora în proporții mari.

În cadrul audierilor, persoanele au declarat că substanțele narcotice sunt pentru comercializare. Mai mult, unul dintre tineri a recunoscut că nu este la prima sa abatere de acest gen, fiind anterior  condamnat la trei ani de închisoare cu probațiune.

În continuare, tinerii de 22 de ani, sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 3 la 7 ani, conform art. 217 1 al.3, lit. b CP al Republicii Moldova. Întreaga cantitate de substanțe narcotice a fost transmisă la expertiza chimică. Angajații Direcției regionale NORD continuă cercetările pentru stabilirea întregului grup infracțional.

In this article