VIDEO// L-au bătut pe proprietarul unui garaj și au furat toată tehnica

Patru tineri cu vârstele cuprinse între 20 de ani și respectiv 32 de ani, originari din mun. Chișinău, r. Orhei și Strășeni, au fost reținuți de ofițerii de...

Patru tineri cu vârstele cuprinse între 20 de ani și respectiv 32 de ani, originari din mun. Chișinău, r. Orhei și Strășeni, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf.

Indivizii au pătruns într-un garaj amplasat pe str. Ion Creangă, unde i-au aplicat mai multe lovituri pe suprafața corpului proprietarului, un bărbat în vârstă de 62 de ani și în mod deschis au sustras un safeu în care se aflau actele de identitate, mijloace bănești în sumă de 14 200 lei și alte bunuri materiale: un laptop de model „Lenovo”,   două telefoane mobile de model „Xiaomi MI A2 Lite” și  „Samsung”, după care cu bunurile sustrase au părăsit locul infracțiunii. Prejudiciul estimat de către victimă constituie 33 000 lei. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Urmare a măsurilor de investigație și urmărire penală întreprinse de forțele de ordine, suspecții au fost localizați și reținuți, aceștia fiind escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția. Este de menționat că ei nu sunt la prima abatere anterior fiind judecați pentru comiterea diferitor genuri de infracțiuni.

Tinerii au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție povizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cerectați penal pentru jaf, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 5 la 7 ani.

In this article