Video// Incidente de amploare în Franţa, după finala pierdută la Campionatul Mondial

Un total de 227 de persoane au fost arestate în Franţa, dintre care 47 la Paris, în timpul incidentelor de după finala Cupei Mondiale câştigată de Argentina, duminică,...

Un total de 227 de persoane au fost arestate în Franţa, dintre care 47 la Paris, în timpul incidentelor de după finala Cupei Mondiale câştigată de Argentina, duminică, împotriva Franţei, a anunţat luni Ministerul de Interne, conform News.ro.

14.000 de poliţişti şi jandarmi au fost dislocaţi în toată ţara, inclusiv 2.750 la Paris, pentru a controla incidentele, care au avut loc deja după sferturile de finală împotriva Angliei şi apoi semifinala împotriva Marocului. Pe Champs-Élysées, poliţia, vizată de aruncarea de sticle şi artificii, a folosit gaze lacrimogene, notează AFP.

La Lyon, aproximativ cincisprezece persoane au fost arestate pentru aruncarea de obiecte şi producerea de pagube la Place Bellecour, potrivit prefecturii. Cinci persoane au fost arestate la Bordeaux după ciocniri cu poliţia în piaţa Victoriei.

La Nisa, primarul Christian Estrosi a condamnat „cu cea mai mare fermitate” pagubele produse într-un cartier al oraşului.

 

 

In this article