(VIDEO) În judecată, după ce „au vândut” lemne de foc de circa 100.000 lei din penitenciarul din Leova

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea pe banca acuzaților a celor doi deținuți din Leova, care au înșelat șapte persoane – majoritatea din...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea pe banca acuzaților a celor doi deținuți din Leova, care au înșelat șapte persoane – majoritatea din Hâncești – cărora le-au promis lemne de foc de circa 100.000 lei.

Aceștia și-au pus în aplicare schema în octombrie-noiembrie 2022.  Mai exact, aceștia publicau pe internet anunțuri cu prețuri atractive de 1.100-1.200 lei. Ulterior, clienții purtau discuții cu pretinșii vânzători  din penitenciar și le transferau banii pe conturile complicilor, prin folosirea terminalelor de plată publice dintr-o benzinărie din orașul Hâncești.

Deținuții au vârsta de 23 de ani, fiind în penitenciar de mai mulți ani – unul din 2018, iar altul din 2020, pentru termene de 7 și respectiv 5 ani. Astfel, odată ce intrau în posesia banilor, deținuții îi foloseau la cumpărarea produselor alimentare, țigărilor și dispozitivelor de comunicare, interzise în penitenciar.

După investigațiile preliminare, sub conducerea procurorilor PCCOCS, în penitenciarul din Leova au avut loc patru percheziții. Prin urmare, la cei doi deținuți au fost depistate și ridicate mai multe înscrisuri de ciornă și alte obiecte care confirmă comiterea faptelor de către învinuiți.

Potrivit Codului penal, escrocheria comisă în astfel de împrejurări se pedepsește cu amendă de până la 67.500 lei sau cu închisoare pentru un termen de la 1 la 5 ani. Amintim, recent PCCOCS a anunțat condamnarea unui deținut din penitenciarul din Brănești pentru escrocherie cu lemne de foc, în sumă de peste 40.000 lei, față de nouă persoane.

In this article