VIDEO// Igor Dodon: Vom acorda suport financiar pentru agenții economici, care s-au împrumutat de la bănci

Statul va acorda un suport suplimentar agenților economici care înregistrează pierderi în perioada pandemiei. Președintele țării, Igor Dodon, a declarat după ședința săptămânală cu speakerul și premierul că...

Statul va acorda un suport suplimentar agenților economici care înregistrează pierderi în perioada pandemiei. Președintele țării, Igor Dodon, a declarat după ședința săptămânală cu speakerul și premierul că statul va acoperi dobânzile bancare pentru agenții economici care au luat credite în valoarea fondului de remunerare a muncii pentru trei luni.

Șeful statului a precizat că este vorba despre creditele ce vor fi luate până la finele acestui an.

”Volumul total al fondului de remunerare a muncii pe întreprindere pentru trei luni în caz dacă vor lua credit, fie pentru achitarea salariilor, fie pentru mijloace circulante, dobânzile vor fi acoperite din bugetul de stat. Este vorba despre dobânzile la creditele bancare  până pe data de 31 decembrie 2020”, a spus președintele.

Șeful statului a precizat că lichidități pe piață sunt, dat fiind faptul că BNM a micșorat rezervele obligatorii pentru băncile comerciale.

”Îndemn agenții economici, care spuneau că nu au bani pentru achitarea salariilor să se crediteze, iar dobânzile le achităm noi. Cel mai scump ce aveți acum sunt oamenii. Pe lângă suportul de șomaj cu care vine statul, contribuția la fondul de remunerare a muncii, am luat decizia să vă susținem suplimentar cu achitarea dobânzilor la credite”, a declarat președintele.

In this article