VIDEO// Identificat și reținut de polițiști pentru un șir de furturi

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, locuitor a capitalei a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din...

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, locuitor a capitalei a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat în comiterea mai multor furturi.

Individul, pe parcursul lunilor septembrie – octombrie, a comis cel puțin 6 furturi pe teritoriul sec. Botanica, din ele fiind trei furturi de biciclete din scara blocurilor de locuit care erau lăsate fără supraveghere, iar în trei cazuri individul prin deteriorarea lacătului a intrat în subsolurile blocurilor de locuit de unde a sustras instrumente predestinate pentru lucrări de costrucție.  Prejudiciul cauzat părților vătămate costituie circa 24 mii lei.

Urmare a măsurilor de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspectul în comiterea infracțiunilor a fost identificat și reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vina.

Actualmente bărbatul este cercetat penal pentru Furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

In this article