VIDEO// Haos și frică în Israel: Disperați, oamenii își caută rudele

Frica s-a instalat printre israelieni, după ce palestinienii le-au atacat țara cu rachete și au au reușit să se infiltreze în mai multe orașe, scrie Haaretz. Sute de...

Frica s-a instalat printre israelieni, după ce palestinienii le-au atacat țara cu rachete și au au reușit să se infiltreze în mai multe orașe, scrie Haaretz.

Sute de persoane au fost rănite în urma atacurilor cu rachete, iar oamenii sunt blocați în adăposturi sau case din cauza pericolului iminent, transmite breakingnews.md cu referire la Protv.ro.

Unii israelieni încearcă să ia legătura cu rudele, dar acest lucru pare imposibil de realizat în aceste momente.

Gaia, o rezidentă din Tel Aviv, a declarat, pentru Haaretz, că a vorbit la telefon cu sora ei, care locuiește în Kibbutzul Nir Oz din sudul țării, care i-a spus că militanții Hamas au intrat în casa familiei sale.

„Mi-a spus că ea, fratele meu și tatăl meu au intrat în adăpost. [Militanții] au plecat după câteva minute, dar de atunci nu am mai reușit să dau de familia mea”.

Gaia a adăugat că fratele ei a reușit să îi scrie că sunt multe victime în kibbutz. Nu au fost văzute forțe ale poliției sau ale armatei israeliene, a mai spus ea.

Haos și confuzie în orașul Rahat

Orașul sudic beduin Rahat se află în ostilităților, care implică atacuri cu rachete și infiltrări teroriste, în timp ce nu există aproape niciun mijloc de protecție împotriva atacurilor.

„Există poate zece adăposturi aici în tot Rahat”, a declarat primarul Ata Abu Mediam pentru The Marker. „Am cerut cincizeci de scuturi de protecție în urma ultimului atac și mi-au adus două”, a adăugat el.

„Școlile din oraș sunt deschise, iar cei care nu au o casă sau un adăpost ar trebui să rămână în ele”, a adăugat primarul, precizând că cinci locuitori din Rahat au fost răniți în timp ce lucrau pe câmpurile din jurul Fâșiei Gaza.

Sâmbătă dimineață au fost raportate mai multe decese cauzate în alte sate beduine din Negev, inclusiv în cele care sunt nerecunoscute din punct de vedere legal – ceea ce înseamnă că primesc servicii guvernamentale minime.

Câteva spitale din Israel au transmis numărul de persoane care sunt tratate în prezent după atacurile surpriză: în Spitalul Barzilai din Ashkelon sunt 68 de victime, unele în stare gravă și în Spitalul Soroka din Beer Sheva sunt 80 de victime, unele fiind, de asemenea, în stare gravă.

Peste 200 de israelieni ar fi fost răniți, iar câțiva au fost uciși, pe parcursul zilei. Poliția israeliană estimează că în prezent există 60 de teroriști în 14 locații din întreaga țară.

În cel puțin două orașe, civili israelieni au fost, de asemenea, ținuți prizonieri de teroriști în casele lor.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
In this article