VIDEO// Furt la oficiul poștal din Criuleni. Suspecții au sustras bani și bilete Loto

Doi tineri de 16 și 18  ani,  sunt cercetați penal, fiind suspectați că ar fi săvârșit un furt din oficiul poștal din satul Drăsliceni, raionul Criuleni. Polițiștii au...

Doi tineri de 16 și 18  ani,  sunt cercetați penal, fiind suspectați că ar fi săvârșit un furt din oficiul poștal din satul Drăsliceni, raionul Criuleni.

Polițiștii au fost alertați  pe 26 noiembrie de către angajata  oficiului poștal care a comunicat că, venind la serviciu,  a depistat geamul din față deteriorat, observând totodată urme de pătrundere în interior.

Veniți la fața locului,  oamenii legii  au stabilit că în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, persoane necunoscute, prin forțarea geamului din termopan, au pătruns în sediul oficiului poștal, unde au  deteriorat  lacătul agățător de la safeul metalic și au sustras bilete de loterie, opt  pachete recomandate și 1 598  de lei. Prejudiciul se ridică la 12511 de lei.

Menționăm că, edificiul nu avea supraveghere video și pază fizică.

Ca urmare a acțiunilor speciale de investigații  întreprinse de către polițiștii din  Criuleni, suspecții au fost  identificați,  ambii locuitori ai satului  Drăsliceni, anterior  au mai fost  subiecții infracțiunilor de furt din avutul proprietarului.

În cadrul audierilor, tinerii  și-au recunoscut  vina integral, declarând  că au avut din timp  o înțelegere de a pătrunde în sediu. Ulterior, după săvârșirea infracțiunii, au dus bunurile într-o locuință părăsită și le-au împărțit între ei. O parte din  bunurile sustrase  au fost predate.

De asemenea, după răzuirea biletelor de loterie, suspecții  au obținut câștiguri bănești în sumă totală de 4000 de lei. Banii obținuți au fost cheltuiți pentru procurarea produselor alimentare, articolelor din tutun, alcool, jocuri online în internet cafe, etc.

Tinerii sunt cercetați în stare de libertate având obligația de a se prezenta la organul de urmărire penală.  Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia  riscă amendă în mărime de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau  muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau  închisoare de până la 4 ani.

În continuare se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii și stabilirii altor figuranţi, precum şi apartenența acestora la comiterea altor infracțiuni.

In this article