VIDEO// Furau mașini și biciclete. Doi minori din Chișinău, încătușați de polițiști

Inspectoratul de Poliție a sect. Botanica a fost alertat de proprietarul unității de transport de model “Citroen Berlingo”, comunicând că i-a fost răpit automobilul. Imediat la solicitarea bărbatului...

Inspectoratul de Poliție a sect. Botanica a fost alertat de proprietarul unității de transport de model “Citroen Berlingo”, comunicând că i-a fost răpit automobilul. Imediat la solicitarea bărbatului a reacționat grupa operativă și echipajul BPRO, deplasându-se la fața locului, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au fost întâmpinați de proprietar care le-a comunicat că automobilul era parcat în garajul din subterana casei de locuit de pe str. Trandafirilor.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de angajații BPRO, automobilul a fost depistat în curtea blocului de locuit de pe str. N. Zelinski, iar în interior se aflau indivizii ce au răpit unitatea de transport. Minorii au fost escortați la Inspectoratul de Poliție Botanica, pentru stabilirea circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale forțele de ordine au stabilit că minorii au mai comis un furt de bicicletă din scara unui bloc de locuit amplasat în sec. Botanica. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Ulterior în cadrul audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția comunicând că răpeau automobilele pentru a se plimba prin capitală, iar bunurile pe care le sustrăgeau le vindeau pentru a obține un profit. Este de menționat că minorii nu sunt la prima abatere, anterior aceștia fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

În privința lor au fost pornite mai multe cauze penale pentru furt și răpirea mijloacelor de transport, fapte care conform legislației în vigoare prevăd o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

Totodată ofițerii de investigație întreprind măsuri speciale de investigație în stabilirea complicității lor și în alte cazuri săvârșite pe teritoriul Capitale.

In this article