VIDEO// Două loturi de bunuri confiscate în urma controlului de frontieră

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile a doi conducători auto care transportau articole vestimentare și produse de tutungerie fără acte de proveniență sau de însoțire. Incidentele au fost...

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile a doi conducători auto care transportau articole vestimentare și produse de tutungerie fără acte de proveniență sau de însoțire. Incidentele au fost consemnate în seara zilei de ieri, 16 noiembrie a.c.

Primul caz a fost înregistrat de către echipa mobilă a Inspectoratului General a Poliției de Frontieră când în aproprierea satului Criva a stopat un autocar cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești. În compartimentul pentru bagaje au fost depistați mai mulți saci cu îmbrăcăminte și o cutie cu lumânări, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta acte ce ar confirma legalitatea provenienței.

Audiat, șoferul de 36 de ani, originar din raionul Fălești, a comunicat că a achiziționat bunurile legal, fără a păstra documentul confirmator.

Și în punctul de trecere Sculeni, pe direcția ieșire, polițiștii de frontieră au acționat în urma unei informații operative, depistând 300 de pachete cu țigări ascunse într-un camion. Inițial conducătorul auto, cetățean al României, a declarat că ar avea doar trei pachete, însă în timpul verificărilor suplimentare au fost depistate trei sute în patiseria cabinei.

În repercursiune, atât bunurile cât și produsele de tutungerie au fost plasate în camerele de păstrare destinate pentru corpurile delicte. Polițiștii de frontieră au întocmit procese verbale de audiere și constatare a faptelor ilegale, în urma cărora se întreprind acțiuni de elucidarea a tuturor circumstanțelor.

In this article