VIDEO// Doi tineri, dintre care un minor de 14 ani, locuitori ai raionului Criuleni, sunt cercetați penal pentru furt

În noaptea de 8 spre 9 noiembrie curent, poliția din Criuleni a fost sesizată referitor la  un furt comis într-un magazin alimentar din satul Dubăsarii Vechi. Persoane necunoscute au...

În noaptea de 8 spre 9 noiembrie curent, poliția din Criuleni a fost sesizată referitor la  un furt comis într-un magazin alimentar din satul Dubăsarii Vechi. Persoane necunoscute au pătruns în interiorul magazinului prin deteriorarea lacătului și a camerelor de supraveghere instalate, de unde au sustras bunuri evaluate la circa 38 700 de lei.

În urma măsurilor de investigații întreprinse de polițiștii Inspectoratului de poliție Criuleni, la 10 noiembrie au fost identificate două persoane, un minor de 14 ani și un tânăr de 26 de ani, ambii din localitatea Dubăsarii Vechi, suspectați în comiterea furtului din magazin.

În cadrul cercetării, în grădina gospodăriei bunicii unuia dintre suspecți, au fost depistate îngropate o parte din bunurile sustrase și anume sticle cu băuturi alcoolice, cafea și pachete cu țigări, iar asupra minorului au fost depistate mijloace bănești în sumă de 2800 lei. Bunurile depistate au fost ridicate și recunoscute în calitate de corpuri delicte la cauza penală.

În timpul efectuării acțiunilor de urmărire penală la fața locului, bărbatul de 26 de ani a opus rezistență angajaților poliției,  manifestând un comportament agresiv.

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală pentru furt, iar bărbatul de 26 de ani, a fost reținut pentru 72 ore. Minorul este cercetat în stare de libertate și conlucrează cu organul de urmărire penală, recunoscând vinovăția în totalitate.

Conform legii penale, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă pedeapsă cu închisoare de până la 4 ani.

 

In this article