VIDEO// Doi indivizi, reținuți pe urme fierbinți pentru pungășii

Doi bărbați cu vârstele de 24 ani și 34 de ani locuitori a capitalei, au fost reținuți pe urme fierbinti de către polițiștii Secției combatere infracțiuni în locuri...

Doi bărbați cu vârstele de 24 ani și 34 de ani locuitori a capitalei, au fost reținuți pe urme fierbinti de către polițiștii Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chisinău, pentru comiterea infracțiunilor de pungășie.

În primul caz, poliția a fost sesizată la data de 19 februarie, în timp ce suspectul în vârstă de 34 de ani se afla pe str. M.Varlaam, în mod tainic a sustras din buzunarul scurtei unei doamne în vârstă de 33 de ani, telefonul mobil de model ,,Samsung A71”. Urmare a depistării lipsei telefonului mobil, femeia imediat a sesizat polițiția. Prejudiciul cauzat constituie 7 000 lei.

Al doilea caz a vut loc în după amiaza zilei de ieri, 21 februarie, individul în vârstă de 24 de ani în timp ce se deplasa în microbuzul 174, profitând de neatenția unui bărbat în vârstă de 38 de ani, în mod tainic i-a sustras din geantă telefonul mobil. Astfel prin acțiunile lui a cauzat părții vătămate un prejudiciu în sumă de 4 000 lei.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de polițiști, suspecții în comiterea infracțiunii au fost reținuți pe urme fierbinți și escortați la inspectorat, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. Totodată este de menționat că bărbații nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

Bărbații sunt cercetați penal în stare de libertate pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

In this article