VIDEO// CNAMUP a fost dotat cu ambulanțe noi și dispozitive medicale

Statele Unite ale Americii și Organizația Internațională pentru Migrație au donat Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească două ambulanțe noi și mai multe dispozitive medicale. Valoarea totală...

Statele Unite ale Americii și Organizația Internațională pentru Migrație au donat Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească două ambulanțe noi și mai multe dispozitive medicale. Valoarea totală a donației este de 300 de mii de dolari. O autospecială a rămas la Chișinău, iar alta a plecat la Ocnița.

„Avem aici echipamente specializate pentru refugiații din Ucraina, care sunt strămutați în Chișinău. Avem o altă ambulanță, care merge spre nord. Acolo, unde vor fi refugiați, care vor intra din partea de nord. Nu este o ambulanță obișnuită. E un sistem complex”, a spus șeful biroului OIM în Republica Moldova, Lars Johan Lonnback.

„Dacă vorbim despre calitatea serviciilor medicale, operativitate, transportare la timp a pacienților, serviciul sigur că are nevoie de cea mai importantă unealtă de muncă – ambulanța”, a spus directorul adjunct planificare strategică al CNAMUP, Iurie Crasiuc.

„Este un serviciu pe care noi la Ministerul Sănătății punem un accent deosebit și în următoarea perioadă de timp încercăm să facem maxim posibil pentru ca să fortificăm acest serviciu”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru.

Una dintre ambulanțele donate a plecat astăzi la Ocnița, pentru ca medicii de acolo să facă față numărului mare de solicitări.

Iar cealaltă autospecială a rămas la Chișinău.

Echipamentul medical conține 315 lanterne frontale, 45 pulsoximetre și 22 electrocardiografe.

In this article