VIDEO// Cinci reținuți și droguri de peste 1.000.000 lei din Ucraina, ascunse-n cartușe pentru imprimantă

Procurorii PCCOCS și ofițerii de Poliție anunță reținerea a cinci persoane, inclusiv din Ucraina, după o captură de 2 kg de droguri aduse ilegal din statul vecin, pe...

Procurorii PCCOCS și ofițerii de Poliție anunță reținerea a cinci persoane, inclusiv din Ucraina, după o captură de 2 kg de droguri aduse ilegal din statul vecin, pe parcursul a patru luni. 

Potrivit estimărilor, pe piața neagră de vânzare a drogurilor, cantitatea capturată ar valora circa 1.200.000 lei. La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbații învinuiți de trafic de droguri au fost plasați în arest preventiv, pentru 30 de zile, iar femeii care îngrijește un copil mic i-a fost interzisă părăsirea Moldovei.

Persoanele reținute au vârste cuprinse 18 și 47 de ani. Patru din ei, printre care o femeie și doi sportivi de performanță din Sudul republicii, au fost reținuți în septembrie 2023. Mai recent, a fost reținut și transportatorul, cetățean al Ucrainei, cu vârsta de 47 de ani.

După ce erau transportate în Moldova, drogurile sintetice de tip PVP erau distribuite în diferite raioane. Ulterior, liderul grupului infracțional care locuiește în Ucraina asigura vânzarea drogurilor în Moldova, prin intermediul aplicației mobile Telegram, cu primirea plăților electronic de la clienți.

Cercetările continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

In this article