VIDEO// Cercetat penal pentru furtul unui telefon

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor speciale de investigație întreprinse au reținut un bărbat, locuitor...

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor speciale de investigație întreprinse au reținut un bărbat, locuitor a capitalei, pentru comiterea unui furt de telefon mobil. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 32 ani.

Polițiștii au fost sesizați în seara zilei de 17 noiembrie, de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, comunicând că i-a fost sustras telefonul mobil pe care îl uitase într-o alimentară de pe str. Gheorghe Madan. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au fost întâmpinați de către partea vătămată care a comunicat că a intrat în magazinul alimentar pentru a-și procura produse alimentare iar telefonul mobil de model ,, Huawei”, l-a pus pe tejghea. Ulterior după ce a achitat produsele procurate a ieșit din magazin uitând telefonul, iar peste câteva minute când s-a întors după el, telefonul nu mai era. Prejudiciul cauzat părții vătămate constituie 4 050 lei.

Pe cazul dat forțele de ordine au inițiat mai multe acțiuni de investigație, totodată au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere din incinta magazinului. La examinarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere de către forțele de ordine a fost stabilit individul care a comis sustragerea.

Urmare a acțiunilor întreprinse suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat, reținut și escortat la inspectoratul de poliție, pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că a văzut telefonul mobil pe tejghea lăsat fără supravehere, l-a luat după care a ieșit din magazin.

Actualmente el este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliția Capitalei vă recomandă să aveți grijă de bunurile personale și să manifestați maximă prudență pentru a preveni astfel de cazuri.

In this article