VIDEO// Cercetat penal pentru furt

O doamnă în vârstă de 46 de ani, s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău,...

O doamnă în vârstă de 46 de ani, s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, comunicând că din curtea blocului de pe șos. Balcani, i-a fost sustras automobilul  ,, Audi A 80 ”.

Ofițerii de investigație imediat s-au deplasat la fața locului împreună cu femeia, pentru a stabili toate circumstanțele. Femeia a comunicat că de ceva timp automobilul stătea parcat în curtea blocului findcă nu se folosea de el. În cadrul acțiunilor la fața locului întreprinse de către polițiști au fost stabilite camere de supraveghere. Imaginile fiind ridicate și analizate de către polițiști care au constatat că suspectul în comiterea infracțiunii a furat unitatea de transport cu ajutorul unui evacuator. Suma prejudiciului cauzat proprietarei a fost estimate la 19 000 lei.

Pe caz a fost pornită o cauză penală în baza art.186 C.P

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 25 de ani, locuitor a capitalei. În cadrul acțiunilor procesual penale individul a recunoscut că a sustras automobilul și l-a dus la metal uzat, obținâmd un profit în sumă de 5 000 lei.

Tânărul este cercetat penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

In this article