VIDEO// Cercetat penal pentru furt

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma acțiunilor speciale de investigație  au reținut un individ în...

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma acțiunilor speciale de investigație  au reținut un individ în momentul în care acesta  intenționa să vândă la un lombard o bicicletă furată. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 28 de ani locuitor a capitalei, anterior judecat pentru infracțiuni de furt.

Cazul a avut loc la data de 23 august, polițiștii fiind sesizați de către un bărbat în vârstă de 40 de ani, comunicând că i-a fost sustrasă bicicleta din curtea blocului de locuit amplasat pe str. Caișilor din sec. Buiucani. La locul faptei bărbatul a comunicat că pentru câteva minute a lăsat fără supraveghere bicicleta iar când s-a întors nu a mai găsit-o. prejudiciul fiind estimat la 3 500 lei.

În cadrul documentării la locul comiterii infracțiunii polițiștii au stabilit în preajmă camere de supraveghere fiind ridicate imginile video care au surprins momentul sustragerii bicicletei.

Astfel urmare a măsurilor speciale de investigație individul a fost identificat și reținut, acesta fiind escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vina, iar bicicleta urmează a fi întoarsă proprietarului.

Individul este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de furt, care conform legislație se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

In this article