VIDEO// Cercetat penal pentru escrocherie

Un tânăr a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul Direcție de Poliție mun. Chișinău, pentru comiterea unei escrocherii. Acesta s-a dovedit...

Un tânăr a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul Direcție de Poliție mun. Chișinău, pentru comiterea unei escrocherii. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 27 de ani originar dintr-o localitate din r. Orhei.

Acesta a intrat în posesia unei informații precum că prin intermediul rutei de pe cursa Dondușeni-Chișinău, un tânăr a transmis un plic în care se afla suma de 400 euro. Suspectul s-a prezentat la Gara Auto Nord și avînd scopul sustragerii bunurilor altei persoane prin inducerea în eroare a comunicat șoferului că a venit după plicul cu bani care i-a fost transmis, iar șoferul fără a suspecta ceva i l-a dat.

Ulterior tânărul în vârstă de 29 ani, a fost informat de către persoana care trebuia să îi primească că banii deja au fost primiți de către o altă persoană. Banii pe care i-a transmis victima, urmau să fie primiți de către un angajat al unei companii pentru bronarea unui bilet de călătorie. Tânărul imediat a sesizat poliția, pentru a interveni și depista persoana care se face vinovată.

Prejudiciul cauzat constituie 8 489 lei.

În cadrul măsurilor  de investigație și urmărire penală dispuse în acest caz, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut, iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Tânărul este cercetat penal pentru escrocherie, iar conform legislație pentru fapta comisă el riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

In this article