VIDEO // Centrul de triere de la Moldexpo este gata să primească pacienții cu simptome de COVID-19

Au fost finalizate lucrările de amenajare a primului Centru de triere a pacienților suspecți la COVID-19, de la ,,Moldexpo”. Despre aceasta a scris primarul Ion Ceban pe...

Au fost finalizate lucrările de amenajare a primului Centru de triere a pacienților suspecți la COVID-19, de la ,,Moldexpo”. Despre aceasta a scris primarul Ion Ceban pe Facebook, transmite Breaking News.

„Au fost pregătite 75 de paturi separate amplasate în odăi improvizate. A fost adus utilajul necesar medicilor. Centrul fiind amenajat în 3 zile de către specialiștii din domeniul medical împreună cu militarii.Crucea Roșie ne-a ajutat și au donat pentru Centru, seturi de lenjerie pentru 500 de paturi și dezinfectanți. Coordonator la fața locului este doctorul Oleg Crudu, directorul suspendat pentru perioada de criza a spitalului municipal Sfânta Treime, dar și pretorul din sectorul Buiucani. Încăperea a fost dezinfectată, mai urmează să fie dezinfectată încă odată până la primirea pacienților. Centrul este dotat cu băi și grupuri sanitare”, se arată în mesajul primarului.

În prezent se lucrează la pregătirea celui de-al doilea pavilion, unde vor fi amenajate până la  300 de paturi.

In this article