VIDEO // Cariera „Micăuți” a devenit ținta unor atacuri ilegale

Administrația Carierei „Micăuți” susține că întreprinderea a devenit ținta unor atacuri ilegale care ar urmări, de fapt, alte scopuri. Avocatul întreprinderii, Andrei Iosip, a declarat într-o conferință de...

Administrația Carierei „Micăuți” susține că întreprinderea a devenit ținta unor atacuri ilegale care ar urmări, de fapt, alte scopuri. Avocatul întreprinderii, Andrei Iosip, a declarat într-o conferință de presă că acuzațiile președintelui Comisiei parlamentare de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile, Nicolae Ciubuc, nu corespund realității, informează zugo.md.

„În briefing-ul din 24 decembrie 2020, Nicolae Ciubuc, președintele Comisiei, a acuzat cariera „Micăuți” că își desfășoară îm mod ilegal activitatea, în lipsa actelor permisive, în lipsa drepturilor de posesie a terenurilor pe care se efectuează lucrările și în lipsa unui plan de dezvoltare.

Acțiunile Comisiei sunt o consecință a petiției semnate în adresa mai multor instituții de către Ciobu Dumitru, administratorul companiei „Exstone”, privind presupusele încălcări. Cariera „Micăuți” a devenit ținta unor atacuri ilegale care urmăresc alte scopuri. Din iunie 2020, un grup de persoane, în frunte cu Ciobu Dumitru, desfășoară constant acțiuni de împiedicare a activității. Scopul acestora este de a determina cariera să procure anumite terenuri de la compania „Exstone”, mai exact 3 terenuri de 14 hectare în valoare de 114 mln. de lei sau 6,5 mln. de euro”, a declarat Andrei Iosip.

Potrivit lui, aceste acțiuni sunt susținute și la nivel politic, fiind create unele presiuni asupra mai multor instituții de stat care acuză în mod public cariera că își desfășoară ilegal activitatea.

În continuare, acesta a enumerat mai multe acte care ar permite întreprinderii desfășurarea activității la carieră.

In this article