VIDEO// Au furat 12 motorete de 78.000 de lei dintr-un depozit. Poliția a reținut doi tineri

Doi bărbați cu vârstele de 26 și 33 de ani, originari din satul Dubăsarii Vechi, au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al...

Doi bărbați cu vârstele de 26 și 33 de ani, originari din satul Dubăsarii Vechi, au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție mun. Chișinău, de ofițerii de investigație și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica, fiind bănuiți de furtul a 12 motociclete. Prejudiciul cauzat unui agent economic constituie 78 270 lei.

Poliția a fost sesizată pe data de 7 mai, de către un agent economic, comunicând că pe parcursul nopții din depozitul amplasat pe str. Băcioii Noi, au fost sustrase 12 motociclete. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, unde în cadrul documentării s-a stabilit că au fost sustrase două motociclete de model ,,Alpha Moto New RX”, 9 motociclete de model ,,Delta Moto CM48Q-B” și o mașină electrică pentru copii ,,JE-250″. Totodată de către experții criminaliști în cadrul cercetărilor s-a constatat că indivizii au pătruns în depozit prin deteriorarea lacătului de la ușă.

Pe cazul dat imediat au fost dispuse un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală pentru identificarea suspecților în săvârșirea infracțiunii.

Urmare a măsurilor întreprinse de forțele de ordine suspecții au fost identificați și localizați în satul Dubăsarii vechi. În urma perchezițiilor autorizate la domiciliul unuia din suspecți, au fost depistatate 9 motociclete, acestea au fost ridicate de forțele de ordine.

În cadrul audierilor, suspecții și-au recunoscut vinovăția, comunicând că urmau să vândă motocicletele pentru a obține un profit.

În acest context a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, infracțiune care conform legislaţiei în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

In this article