VIDEO// Au fost reținuți destinatarii celor 2 kg de droguri depistate la un pieton care intenționa să le introducă în Moldova

Ofițerii Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității...

Ofițerii Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au reținut doi bărbați, care urmau să primească captura de două kilograme de droguri de la femeia, care încercase să le introducă în Moldova, în data de 13 mai curent.

Potrivit datelor din dosarul investigat de ofițerii de investigații și c ei de urmărire penală, sub conducerea PCCOCS, aceștia au vârsta de 18 și 24 ani. 

Acum, în baza probelor acumulate, cei doi au fost reținuți pentru comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online. Reținerea a avut loc în flagrant, în momentul în care aceștia plasau drogurile ascunzișuri, pentru clienți, în sectorul Ciocana al capitalei.

Suplimentar, oamenii legii au stabilit că aceștia urmau să primească captura de 2 kg droguri de tip PVP, pe care în data de 13 mai curent încercase să le introducă în țară femeia din Ucraina, lipite de corp. În cadrul perchezițiilor desfășurate la domiciliul suspecților, în municipiul Chișinău, au fost ridicate telefoane mobile și cartele telefonice utilizate la comiterea infracțiunii, cartele bancare, 2500 pachețele autosigilante pentru comercializarea drogurilor, rulouri cu bandă izolantă, cântare la scara mică, peste 2 kg de droguri de diferit tip (PVP, mefedronă, amfetamină, marijuană, comprimate ecstasy, metadonă, ciuperci cu efect halucinogen modelate ca produse de cofetărie).

Potrivit estimărilor inițiale, valoarea pe piața neagră a drogurilor sechestrate este de peste 1,2 milioane lei.

Toți trei acum sunt în arest preventiv, pentru continuarea investigațiilor, timp în care se prevalează de prezumția nevinovăției potrivit legii.

Acțiunile de reținere au fost desfășurate cu suportul ofițerilor de la BPDS „Fulger”.

In this article