VIDEO// Au amenajat un laborator de producere a marijuanei. Patru bărbați din Orhei, arestați

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații al IGP și reprezentanții organului de urmărire penală a Inspectoratul de poliție Buiucani al Direcției de...

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații al IGP și reprezentanții organului de urmărire penală a Inspectoratul de poliție Buiucani al Direcției de poliție Chișinău, sub conducerea procurorilor din cadrul oficiului Buiucani al procuraturii municipiului Chișinău, au destructurat activitatea ilicită a mai multor suspecți care cultivau plante de cânepă și comercializau marijuana.

Astfel, polițiștii au documentat în perioada august- octombrie 2021, 4 bărbați cu vârstele cuprinse între 35 și 50 ani, originari și domiciliați în raionul Orhei, care au amenajat un laborator cu condiții necesare pentru cultivarea plantelor de cânepă.

Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, fiind depistate și ridicate peste 100 de plante de cânepă, mai multe tipuri de droguri, bani care se presupune că sunt proveniți din realizarea drogurilor, cântare la scara mică.

Drogurile erau comercializate la un preț de la 100 până la 150 lei per gram. Dacă aceștia își realizau scopul infracțional, urmau să obțină un venit de peste 7 000 000 de lei din vânzarea întregii cantități de droguri obținute.

Persoanelor suspectate de comiterea infracțiunii le-a fost aplicată măsura preventivă arestul pentru 30 de zile.

În cazul în care le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Reținerele au fost realizate cu suportul angajaților Brigăzii cu Destinație Specială ”Fulger”.

In this article