VIDEO // Andrei Năstase a pierdut Capitala în 2019, pentru că nu a fost susținut de PAS, spune Vasile Năstase

Andrei Năstase a pierdut alegerile locale din 2019, deoarece nu a fost susținut de către partidele de dreapta, în special de Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu și Maia Sandu....

Andrei Năstase a pierdut alegerile locale din 2019, deoarece nu a fost susținut de către partidele de dreapta, în special de Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu și Maia Sandu. Opinia a fost expusă de fratele liderului PPDA, Vasile Năstase, într-un interviu cu Nina Dimoglo.

Deputatul a explicat că în 2018, când Andrei Năstase a obținut victoria în fața lui Ion Ceban, în primul tur al scrutinului el a fost votat de aproximativ 70 de mii de cetățeni, iar Ceban – de 90 de mii. În cel de-al doilea tur, electoratul de dreapta s-a mobilizat și Năstase a câștigat.

În 2019, în primul tur, situația s-a repetat. Liderul PPDA a obținut, la fel, aproape 70 de mii de voturi, iar socialistul Ion Ceban – 90 de mii, spune Vasile Năstase.

“Turul doi deja este o enigmă și această enigmă ține de Țîcu, Chirtoacă, PAS. Sunt vreo 7-8 mii de cetățeni, care nu au venit la vot. Ceban a avut cu vreo 3 mii mai mult. Dacă veneau aceste 8 mii de persoane la vot, Andrei ar fi câștigat alegerile și în 2019”, spune Vasile Năstase.

Nu este prima dată când liderii PPDA o acuză pe Maia Sandu că au pierdut Capitala pentru că PAS nu și-a mobilizat electoratul.

In this article