(ViDEO) Altă captură de 15.000.000 lei de precursori ai drogurilor – depistată în trimiteri poștale

O altă cantitate de 16 kilograme de pastile – precursori pentru fabricarea amfetaminei, în valoare de circa 15.000.000 lei, au fost depistate sub conducerea procurorilor PCCOCS de către...

O altă cantitate de 16 kilograme de pastile – precursori pentru fabricarea amfetaminei, în valoare de circa 15.000.000 lei, au fost depistate sub conducerea procurorilor PCCOCS de către ofițerii Serviciului Vamal.

Acestea erau disimilate în două cutii a câte 8 kilograme în fiecare. Cazul a fost depistat urmare a complexului de acțiuni de investigație realizate de către ofițerii vamali, în cadrul documentării cazului înregistrat la vama Costești, săptămâna trecută. Atunci, acolo au fost depistate peste 23 kg de pastile cu substanță denumită efedrină – precursor folosit la fabricarea drogului amfetamină, în valoare de peste 20.000.000 lei.

Și în acest caz, patrupedul Vămii a semnalat asupra celor două cutii. Ulterior, acestea au fost scanate cu tehnica specială, iar suspiciunile au fost confirmate prin imaginile generate de echipamentul portabil de detectare cu raze X.

În cadrul controlului fizic detaliat, în fiecare din cele două cutii erau localizate dulciuri și a câte 8 pachete de cafea, în total 16 pachete. În fiecare din acestea era tăinuit a câte un kilogram de pastile.

De menționat, că în calitate de destinatar al acestor colete poștale era bărbatul în vârstă de 24 de ani, cetățean al Ucrainei, reținut săptămâna trecută. Acum, acesta se află în arest preventiv, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Pastilele au fost ridicate și transmise spre expertizare, iar investigațiile pe caz continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

In this article