VIDEO// A ajuns echipamentul medical din China

Avionul cu echipament medical din China a ajuns noaptea trecută pe Aeroportul Internațional. Împreună cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în...

Avionul cu echipament medical din China a ajuns noaptea trecută pe Aeroportul Internațional. Împreună cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong și alți oficiali, Igor Dodon a participat la ceremonia de primire a lotului de produse medicale, procurate din Republica Populară Chineză pentru gestionarea mai eficientă a crizei legate de pandemia cu COVID-19.

Lotul cu un volum de peste 50 de tone a fost procurat – o parte de autoritățile statului, iar o parte din sursele donate de mai multe companii din țara noastră, persoane fizice din țară și din diasporă și organizații internaționale.

Încărcătura include peste 80 mii de teste de depistare a COVID-19, peste 80 mii de kituri de extracție, peste 280 mii de respiratoare KN 95, peste 600 mii de perechi de mănuși medicale, 50 mii tuburi de prelevare, mii de ecrane și ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție.

Igor Dodon a adus sincere mulțumiri partenerilor ruși și personal Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin pentru oferirea gratuită a avionului AN-124 “Ruslan” al Forțelor Ruse Aerospațiale, una din cele mai mari aeronave din lume, care a transportat această marfă atît de necesară Republicii Moldova, precum și autorităților chineze care ne-au oferit asistență în achiziționarea produselor medicale și au venit cu propriile donații.

De asemenea, șeful statului a mulțumit tuturor agenților economici, organizațiilor internaționale, persoanelor fizice care au contribuit la completarea acestui lot de produse medicale, care vor ajunge la persoanele și instituțiile ce se află pe prima linie în lupta cu coronavirusul de tip nou – spitale, inspectoratele de poliție, primării etc.

In this article