VIDEO// 50 de persoane aflate în urmărire penală pentru diverse infracțiuni, reținute de către Poliția Capitalei în intervalul de timp 26 octombrie – 01 noiembrie

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, originar din mun. Chișinău com. Băcioi, în urma măsurilor speciale de investigație a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni...

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, originar din mun. Chișinău com. Băcioi, în urma măsurilor speciale de investigație a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui Huliganism.

Bărbatul după săvârșirea infracțiunii se eschiva de a se prezenta la organele de drept, pentru a fi audiat pe caz. Pentru neprezentarea și eschivarea de la forțele de ordine în  privința individului a fost inițiat un dosar de căutare. Acesta s-a dovedit a a fi anterior judecat pentru infracțiuni similare.

Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de către forțele de ordine, individul a fost reținut. Totodată de către Judecătoria Strășeni, a fost emisă sentință de condamnare pe un termen de 1 an și 9 luni, pentru infracțiuni analogice.

În acest context angajații din cadrul Inspectoratelor de Poliție din subordinea Direcției de Poliție a mun. Chișinău, continuă măsurile speciale de investigație și urmărire penală privind reținerea persoanelor aflate în urmărire penală și se eschivează de a se prezenta la organele de drept.

Totodată în perioada 26 octombrie – 01 noiembrie,  de către forțele de ordine, au fost reținute  50 de  persoane  ce se aflau în urmărire penală dintre care 30 de persoane pentru comiterea infracțiunilor grave, excepțional de grave, precum și pentru comiterea infracțiunilor de  furt, circulaţia ilegală a drogurilor, huliganism, jafuri iar 20  persoane ca debitori de stat.

In this article