VIDEO// 30 de zile în arest preventiv pentru punerea în circulație a drogurilor

Ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu angajații IP Ciocana  sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chisinău, oficiul Ciocana, au reținut un...

Ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu angajații IP Ciocana  sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chisinău, oficiul Ciocana, au reținut un bărbat și o femeie,  pentru realizarea drogurilor prin intermediul aplicațiilor online. Bărbatul s-a dovedit a fi în vârstă de 34 de ani iar femeia de 25 ani, anterior fiind judecați pentru infracțiuni similare.

Activitatea infracțională a cuplului a fost documentată de către forțele de ordine pe parcursul unei luni de zile, fiind acumulate probe concludente în privința acestora. Aceștia distribuiau drogurile pe teritoriul capitalei, prin ascunzișuri bine camuflate, ulterior le vindeau prin intermediul aplicațiilor online consumatorilor de droguri.

În urma perchezițiilor autorizate la domiciliul și automobilul acestora forțele de ordine au ridicat mai multe pachete cu masa vegetală fărâmițată cu miros specific. Dacă le reușea comercializarea drogurilor aceștia erau să obțină un profit în sumă de 60 000 lei.

Bărbatul și femeia au fost plasați în arest pentru 30 de zile. În cazul în care le va fi demonstrată vina, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

In this article