VIDEO// 2 recidiviști plasați în arest preventiv pentru 30 de zile

Activitatea infracțională a doi indivizi originari din mun. Bălți, a fost curmată de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și IP Buiucani...

Activitatea infracțională a doi indivizi originari din mun. Bălți, a fost curmată de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și IP Buiucani în conlucrare cu angajații IP Bălți și sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Buiucani, pentru comiterea furturilor din locuințe. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 26 și 39 ani, anterior judecați pe cazuri analogice.

În cadrul documentării forțele de ordine au acumulat probe concludente ce le demonstrează vinovăția în comiterea infracțiunilor.

Indivizii au comis mai multe furturi din locuințe atât pe teritoriul mun. Chișinău cât și pe teritoriul țării. În mun. Chișinău indivizii au comis infracțiunea la sfârșitul lunii septembrie, aceștia asigurându-se că proprietarii locuinței amplasată pe str.Ion Pelivan, nu sunt acasă și prin culegere de chei au pătruns în apartament de unde au sustras mai multe bunuri, bijuterii din aur și câteva sticle cu băuturi alcoolice. Prejudiciul  estimat de către partea vătămată constituie  14 000 lei.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate instrumente predestinate în comiterea infracțiunii cum ar fi: chei, șurubelnițe, telefoane mobile, articole vestimentare.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile, iar pentru faptele comise conform legislației în vigoare indivizii riscă închisoare pe un termen de la 2 la 6 ani .

Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea învinuiților și stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

In this article