VIDEO// 2 bărbați specializați în furturi de accesorii de la automobile de lux, identificați și reținuți

Angajații Politiei Capitalei, de comun cu Procurorii în Procuratura mun. Chișinău și cu sprijinul subdiviziunilor specializate, cu funcții de suport al IGP, urmare a măsurilor speciale de investigații,...

Angajații Politiei Capitalei, de comun cu Procurorii în Procuratura mun. Chișinău și cu sprijinul subdiviziunilor specializate, cu funcții de suport al IGP, urmare a măsurilor speciale de investigații, cât și acțiunilor de urmărire penală efectuate au fost identificați și reținuți doi indivizi, pentru comiterea furturilor de accesorii de la automobile de lux. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 28 și 31 ani, originari din mun. Chișinău și raionul Orhei.

Activitatea camuflată şi bine organizată, a fost monitorizată de de către forțele de ordine timp de 5 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea furturilor de accesorii de la unitățile de transport. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Totodată forțele de ordine au stabilit complicitatea  acestora în 11 cazuri de sustragere a acesoriilor de la automobilele de lux.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate piese auto, accesorii sustrase de la unitățile de transport.

Actualmente, sunt efectuate acțiunile de investigație și urmărire penală necesare, întru stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală. Acțiunile fătașilor  sunt pasibile de pedeapsă penală – privațiune de libertate pe un termen de la 7 la 12 ani.

In this article