Victor Chironda: Primăria, ca aparat, nu a fost modernizată de 30 de ani, lucrăm cu funcționari care s-au plafonat, nu s-au dezvoltat deloc

Problema: Primăria este un aparat învechit. Suntem nevoiți să lucrăm cu funcționari care sunt de-o viață, oameni care s-au plafonat, nu s-au dezvoltat deloc, oameni care au fost...

Problema: Primăria este un aparat învechit. Suntem nevoiți să lucrăm cu funcționari care sunt de-o viață, oameni care s-au plafonat, nu s-au dezvoltat deloc, oameni care au fost puși mereu prin interese politice și este foarte greu de lucrat cu o astfel de structură.

Oamenii noi care am venit în echipa primarului trebuie să lucrăm cu peste o mie de persoane care reprezintă structura aceasta municipală.

Soluția: Soluția este să venim cu optimizări în structură. Facem analiza funcțională în fiecare direcție și departament. Să vedem cu ce se ocupă la moment și cu ce trebuie să se ocupe. Foarte des avem dublări sau zone de care nimeni nu se ocupă. Trebuie să fim siguri că în loc de trei oameni care nu fac nimic, au o reputație pătata și amorală, să avem unul care primește un salariu suficient ca să facă un volum de lucru corespunzător. Primăria, ca aparat, nu a fost modernizată de 30 de ani.

 

In this article