Viceprimarul Chișinăului, Ilie Ceban, reprezintă Primăria Chișinău la 2 evenimente internaționale importante în Valencia

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, viceprimarul Ilie Ceban, reprezintă, zilele acestea, Primăria Chișinău la două evenimente majore, care au loc la Valencia, Spania: „European Urban...

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, viceprimarul Ilie Ceban, reprezintă, zilele acestea, Primăria Chișinău la două evenimente majore, care au loc la Valencia, Spania: „European Urban Resilience Forum” și „Valencia Cities Climate Week”.

„Aceste evenimente de referință au reunit lideri locali, experți și reprezentanți ai organizațiilor internaționale pentru a discuta și a împărtăși soluții inovatoare privind reziliența urbană și acțiunile climatice”, a scris edilul.

De asemenea, adaugă edilul, în cadrul vizitei în Spania, Ilie Ceban a avut și o discuție cu primarul Valenciei, María José Català Verdet, pe care a invitat-o la Forumul Economic de la Chișinău, mulțumindu-i, totodată, pentru colaborarea în domeniul start-up-urilor.

La cele două evenimente, viceprimarul a prezentat proiectele de succes implementate de Primăria Chișinău, subliniind măsurile adoptate de municipalitate pentru reducerea emisiilor de carbon și îmbunătățirea eficienței energetice.

„Ilie Ceban a discutat cu participanții despre provocările / soluțiile privind reziliența urbană, infrastructura verde și adaptarea la schimbările climatice. În context, Ilie Ceban a stabilit cu reprezentanții altor orașe și organizații internaționale, oportunități de colaborare și finanțare pentru viitoarele proiecte din Chișinău”, mai zice Ion Ceban.

La „European Urban Resilience Forum” și „Valencia Cities Climate Week” participă mai mulți primari și viceprimari din Republica Moldova, membri ai Convenției Primarilor pentru Energie și Clima.

Cheltuielile legate de vizita viceprimarului Capitalei, Ilie Ceban, la Valencia au fost asigurate de Convenția Primarilor pentru Energie și Clima.

In this article