Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe

La Bruxelles, Regatul Belgiei, a avut loc astăzi întrevederea vicepremierului pentru reintegrare Oleg Serebrian cu Josep Borell, Vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și...

La Bruxelles, Regatul Belgiei, a avut loc astăzi întrevederea vicepremierului pentru reintegrare Oleg Serebrian cu Josep Borell, Vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate. În cadrul discuției a fost făcută o evaluare a situației curente din țară și din regiune, un loc prioritar fiind acordat problematicii transnistrene și celei de securitate, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

Vicepremierul Oleg Serebrian a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul esențial și constant acordat Republicii Moldova, inclusiv în procesul de reintegrare a țării, precum și în gestionarea problemei refugiaților ucraineni. „Statutul de țară-candidat pentru aderare la UE modifică și valențele dosarului transnistrean, solicită abordări noi ale acestuia. Chișinăul vede cele două procese – integrarea europeană și reintegrarea țării – drept două priorități naționale”, a subliniat vicepremierul moldovean.

La rândul său, Vicepreședintele Comisiei Europene a reiterat disponibilitatea UE de a sprijini în continuare politic și economic Moldova în procesul de reintegrare, încurajând, totodată, autoritățile să avanseze pe calea reformelor.

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian se află într-o vizită oficială la Bruxelles.

In this article