Vicepremierul pentru Reintegrare a anunțat când va fi organizată o nouă ședință pe tematica autovehiculelor

Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a anunțat că o nouă ședință a grupului de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor va fi organizată după desfășurarea unor...

Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a anunțat că o nouă ședință a grupului de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor va fi organizată după desfășurarea unor consultări adiționale și definitivarea pozițiilor cu autoritățile de profil.

În legătură cu mesajele vehiculate în unele surse media din stânga Nistrului precum că partea moldovenească tergiversează procesul de convocare a următoarei ședințe a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, vicepremiera Olga Cebotari precizează că ultima reuniune a experților de profil a avut loc în data de 21 ianuarie curent.

„Începând cu data de 25 ianuarie curent a fost inițiată campania de informare cu privire la participarea în circulația rutieră internațională a autovehiculelor din regiunea transnistreană. Totodată, autoritățile naționale de profil au examinat și au desfășurat consultările de profil pe marginea problemelor evidențiate de către experții din partea Chișinăului și Tiraspolului în cadrul vizitei de evaluare a activității punctului de înmatriculare a mijloacelor de transport din or. Tiraspol din data de 07 octombrie 2020, iar propunerile de resort au fost remise printr-o scrisoare adresată reprezentantului politic de la Tiraspol și în copie mediatorilor și observatorilor din cadrul procesului de negocieri”, scrie Olga Cebotari.

În comunicatul Biroului de reintegrare se amintește că, autoritățile Republicii Moldova întotdeauna au manifestat o atitudine responsabilă în soluționarea problemelor stringente cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

In this article