Vicepremierul pentru digitalizare va primi salariu nefăcând nimic

Un membru al Guvernului PAS va primi, cel puțin o lună, salariu fără ca să facă ceva. Este vorba despre vicepremierul pentru digitalizare, funcție nouă creată de Guvernul...

Un membru al Guvernului PAS va primi, cel puțin o lună, salariu fără ca să facă ceva. Este vorba despre vicepremierul pentru digitalizare, funcție nouă creată de Guvernul Gavrilița. Aceasta pentru că până la ora actuală nu există un cadru legal care să reglementeze competențele și procedura de funcționare a noii structuri.

Astăzi, Cancelaria de Stat a plasat un anunț despre inițierea procesului de elaborare a proiectului hotărârii Guvernului cu privire la stabilirea domeniilor de competență ale viceprim-ministrului pentru digitalizare. Părțile interesate pot să remită propunerile și sugestiile despre cu ce se va ocupa noul vicepremier până în data de 21 august.

Asta înseamnă, că până cel puțin în septembrie nu va exista un cadru legal de organizare și funcționare a noii instituții creată de Guvernul Gavrilița.

De remarcat că salariul unui membru al Guvernului depășește lunar suma de 15 mii de lei.

PAS a majorat de la nouă la 13 numărul de ministere în Guvern. De asemenea, majoritatea parlamentară a crescut și numărul vicepremierilor fără portofolii. În noua structură guvernamentală a apărut și funcția de vicepremier pentru digitalizare, ocupată de Iurie Țurcanu.

In this article